Jury konkursu

Michał Derlicki - Kaskader filmowy i teatralny. Aktor/ Artysta Teatru Studio Buffo w Warszawie. Solista w międzynarodowej rewii na lodzie „Holiday on Ice” w spektaklu „TIME” / jako „speciality performer” w akrobatyce powietrznej na pasach. Reżyser opraw artystycznych, pokazów mody i innych wydarzeń artystycznych w Nashi Art Entertaiment Production.  Akrobatyką powietrzną zajmuje się od 2012 roku, instruktor wushu sportowego, gimnastyki i akrobatyki sportowej.

Wojciech Kowalczyk - Dyrektor Państwowej Szkoły Sztuki Cyrkowej w Julinku. Doświadczony pomysłodawca i realizator projektów kulturalnych i oświatowych takich jak Kopernikalia czy Dni Kultury. Organizator wydarzenia "Sztuka Cyrkowa Dawniej i Dziś" realizowanego z udziałem Ministerstwa Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu. Długoletni pedagog, animator kultury, doświadczony menedżer oświaty. Praktykę menedżerską zdobywał między innymi jako dyrektor Szkoły Podstawowej nr 1 im. Mikołaja Kopernika i Centrum Kultury w Błoniu.

Katarzyna Janus - choreograf, instruktor tańca współczesnego, animator i menadżer kultury, entuzjastka Nowego Cyrku. Wiceprezes "Fundacji dla Kultury". Choreograf Rewii Dziecięcej "Sylaba". Ukończyła z tytułem magistra studia na kierunku Animator i Menedżer Kultury na Uniwersytecie Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie oraz z tytułem licencjata studia na kierunku Choreografia i techniki tańca na Akademii Muzycznej im. Bacewiczów w Łodzi. Swoje doświadczenie choreograficzne budowała pod okiem najważniejszych postaci polskiej sceny tanecznej: Witolda Jurewicza, Aleksandry Dziurosz, Jacka Owczarka, Iwony Olszowskiej, Leszka Bzdyla, Pawła Grali, Sebastiana Fogiela, Romany Angel, Natalii Iwaniec. Współpracuje od 2009 z Fundacją "Sztukmistrze" w Lublinie. Współpracowała przy wydarzeniach kulturalnych takich jak Noc kultury w Lublinie, Carnaval Sztukmistrzów w Lublinie, Carnaval Sztukmistrzów w Lublinie, Urban Highline Festival w Lublinie, Supertalent Wyszkowa, Konkurs Etiud Nowocyrkowych Cyrkulacje w Lublinie, pełnometrażowe spektakle Rewii Dziecięcej Sylaba od 2011 roku. Od 16 roku życia pracuje jako choreograf Rewii Dziecięcej "Sylaba", doprowadzając zespół do wielu sukcesów rangi krajowej i międzynarodowej (2013 – Grand Prix festiwalu My XXI wiek w Słonecznym Brzegu w Bułgarii, 2014 i 2017 – Grand Prix Festiwalu Magia Italiana w Rimini we Włoszech, 2015 – Grand Prix Festiwalu Island of Talent w Chorwacji, 2018 – Jedno drugie i sześć pierwszych miejsc zdobytych podczas Międzynarodowego Konkursu Tanecznego Dance Olympiad w Rydze na Łotwie, 2018 – Dwa drugie i pięć pierwszych miejsc zdobytych podczas Międzynarodowego Konkursu Tanecznego Arabesk w Jurmali na Łotwie, 2019 – Grand Prix Międzynarodowego Festiwalu Sea Sun w Lloret de Mar w Hiszpanii), w tym tytułu dwukrotnego tytułu Wicemistrza i Mistrza Świata federacji World Artistic Dance Federation w latach 2017-2019.

Janusz Sejbuk - Absolwent Państwowego Studium Cyrkowego w latach 1975-1977, Ekwilibrysta w dyscyplinie lina pozioma i persze, laureat nagrody im. Wyspiańskiego dla młodych artystów w roku 1986, właściciel cyrku BOJARO. Zasłużony artysta cyrkowy, nauczyciel specjalizacji persze i lina pozioma w Państwowej Szkole Sztuki Cyrkowej. Znawca i miłośnik historii i sztuki cyrku. Kustosz wystawy sztuki cyrkowej w Julinku. Pana Janusza najlepiej charakteryzują słowa wypowiedziane przez niego samego w trakcie jednego z wywiadów: „Tak naprawdę ja prawie nie pracowałem poza cyrkiem”.

Elżbieta Wrotnowska – Gmyz - Dyrektor Instytutu Teatralnego im. Zbigniewa Raszewskiego w Warszawie. Z wykształcenia teatrolog, ukończyła wydział Wiedzy o Teatrze w Warszawskiej Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej. Pracowała jako kustosz w Dziale Dokumentacji Teatralnej Związku Artystów Scen Polskich, a następnie w powstałym w 2003 roku Instytucie Teatralnym im. Zbigniewa Raszewskiego, gdzie zajmowała się promocją instytucji. Organizowała przeglądy teatralne, wykłady i spotkania, wizyty studyjne przedstawicieli zagranicznych środowisk teatralnych w Polsce, zajmowała się również współpracą międzynarodową. Od 2008 roku pracowała w Narodowym Centrum Kultury - początkowo jako koordynator projektów, od 2011 roku jako p.o. Kierownika i Zastępca Kierownika Działu Programowego, a od 2012 roku jako Kierownik Działu Edukacji Kulturalnej, w ramach którego koordynowała m.in. prace Kordegardy - Galerii Narodowego Centrum Kultury. Do 31 marca 2019 roku pełniła funkcję Zastępcy Dyrektora NCK ds. Projektów Edukacyjnych.

Małgorzata Mizińska - Prezes Stowarzyszenia Menedżerów firm działających w zakresie rozrywki, komunikacji i kultury. Doświadczony menadżer, coach, trener biznesu, psycholog. Przez wiele
lat związana z mediami, pełniła m.in. funkcję prezesa Radia Wawa oraz Radia Eska Rock. Specjalizuje się w obszarze zarządzania zasobami ludzkimi, w szczególności rozwojem zawodowym
oraz osobistym. Zasiadała w jury Międzynarodowego Festiwalu Sztuki Cyrkowej, współorganizuje spotkania cyrkowców w Julinku oraz wybory Honorowego Obywatela Julinka.